Rabarberkage med marcipan og appelsin

Rabarberkage med marcipan

Kager | April 30, 2016 | By

Her på kageministeriet er rabarber altså en af favoritingredienserne. Der bages ganske ofte med rabarber, og derfor var det kærkommet med en ny opskrift til samlingen med den skønne grøntsag. (Vidste I godt, at det er en grøntsag?) Denne gang er det en lækker rabarberkage med marcipan , et strejf af appelsin og knasende mandler, som er blevet testet af. Den er fantastisk. Appelsinen, det søde rørsukker og de lækre rabarber komplementerer hinanden fabelagtigt! Her kommer opskriften.

Rabarberkage med marcipan og appelsin

Opskrift

(Til form på 21×18 centimeter)

100 g smeltet smør
110 g rørsukker
Saft fra ½ appelsin
2 æg
110 g hvedemel
40 g mandelmel
1 tsk bagepulver
1½ tsk vaniljesukker
110 g marcipan
250 g rabarber i tern
20 g mandler (smuttes)
Lidt perlesukker og flormelis til pynt

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker til en luftig masse og tilsæt appelsinsaften.
  • Smelt smørret og kom det i lidt ad gangen. 
  • Bland mel, mandelmel, bagepulver og vaniljesukker i en skål og kom i blandingen. 
  • Riv marcipanen med den grove side af rivejernet og rør direkte i dejen lidt ad gangen, så det ikke klumper. 
  • Rør forsigtigt cirka halvdelen af rabarberne i selve dejen og gem resten til at komme ovenpå. 
  • Smut mandlerne i kogende vand og hak dem til flager/splitter. 
  • Hæld dejen i en form med bagepapir i og tryk de resterende rabarber ned i overfladen. Drys mandelflagerne ud over og tryk dem også forsigtigt ned i kagen. Drys med perlesukker til sidst og bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 35-40 minutter. Tjek kagen løbende – det kan være forskelligt fra ovn til ovn, hvor meget den skal have. 
  • Lad kagen køle og drys med flormelis inden servering. Den må gerne serveres let lun 🙂 

Rabarberkage med marcipan og appelsin

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>