Vafler1_2

Vafler

Brød bagværk, Dessert | November 28, 2014 | By

Når kalenderen næsten siger december og det er møg koldt udenfor, har man behov for god dansk hygge. Vafler, er noget af det mest simple at lave og så smager de hamrende godt. De spises varme og bidrager godt til hyggen. For nyligt hev jeg vaffeljernet frem, et vaffeljern som har været i familien i mange årtier, og jeg fandt min opskrift på vafler fra 2003 frem. Den berømte guldbog kom på plads i køkkenet og så gik vi igang. Opskriften på de lækreste vafler kommer her til jer, direkte fra Kageministerens domicil. 

Opskrift til 8-10 stk.

2 dl hvedemel
20 g sukker
1 tsk bagepulver
2 æg (deles)
2½ dl mælk
50 g smeltet smør
Vanilje

Opskrift på vafler

Sådan gør du

  • Bland mel og bagepulver i en skål. Kom vaniljen i.
  • Pisk æggeblommer med sukker og kom mælken i.
  • Mælkeblandingen kommes i melblandingen og smøret røres i.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i resten med en dejskraber, så du får en luftig og “fluffy” vaffeldej. 
  • Varm dit vaffeljern op og kom smør på både top og bund. Hæld vaffeldej ind på midten af vaffeljernet og luk toppen ned over. Dejen fordeler sig selv når det lukkes ned. 
  • Lad vaflen stege til den er gyldenbrun og tag den ud. 

Server de lune vafler med flormelis, jordbær/rabarber syltetøj eller nutella. De smager skønt. Rigtig god fornøjelse. 

Find Kageministeriet på Facebook her

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>