Citrontærte

Tarte au citron

Kager, Tærter | May 1, 2016 | By

Syrlig citron og sukkersød marengs – en perfekt kombination. Tarte au citron er en skøn hapser på kagebordet. I disse minitærter er der en mørdejsbund med lemon curd i, som er toppet af med sød marengs, der er brændt let af i ovnen inden servering. Her kommer opskriften!

Citrontærte

Opskrift

(Til 4 små tærter ø9 cm)

Citronfyld

En portion lemoncurd fra denne opskrift. Til sæt eventuelt mere/mindre sukker alt efter, hvor sød den skal være.

Mørdej

125g hvedemel
65g koldt smør
10g flormelis
½ sammenpisket æg

Marengs

2 æggehvider
100g hvidt sukker 

Sådan gør du

  • Start med at lave din lemoncurd efter denne opskrift, og sæt på køl i et par timer – meget gerne dagen før. Opbevar i et lufttæt glas indtil den skal bruges. 
  • Til mørdejen kommer du alle ingredienserne i en blender og kører den indtil den er ved at samle sig. Tag dejen ud og saml til en kugle. Pak dejkuglen ind i vitawrap og læg på køl i mindst 30 minutter. 
  • Fordel næsten alt dejen i formene (alt efter hvor tyk en bund de skal have) og ret kanterne af. Prik med en gaffel i bundene. Bag ved 175 grader alm ovn i 15 minutter og tag dem ud. Lad køle i få minutter.
  • Til marengsen pisker du æggehviderne næsten stive. Herefter pisker du videre imens du tilsætter sukkeret lidt efter lidt. Pisk til en fin og blank marengs og fyld på en sprøjtepose med en stjernetyl. 
  • Fyld lemon curd i kagerne (lidt over en spiseske i hver) og pynt med marengs.
  • Når kagerne er pyntet grilles de i meget kort tid ved 230 grader eller brændes med en gasbrænder. Jeg brænder i ovnen i maks 30 sekunder (hold øje – det går SÅ hurtigt!). 
  • Lad kagerne køle lidt ned inden de tages ud af formene og serveres 🙂 

Citrontærte

Citrontærte

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram.

Comments

  1. Leave a Reply

    Sanne Lyngs
    February 7, 2017

    De ser så fine og lækre ud 🙂 hvis nu man ikke har små forme, men gerne vil lave det som én kage, hvor stor en springform tror du så, at opskriften vil passe til? 🙂

    • Leave a Reply

      Kageministeren
      February 7, 2017

      Hej Sanne,
      Du kan tro, at de smager dejligt.
      Jeg mener, at jeg engang lavede til en form på ø25cm 🙂

      Kh Mette / Kageministeriet.dk

  2. Leave a Reply

    Maria
    January 20, 2018

    Kan man lave disse og tage dem med på farten? Eller vil marengs flyde sammen i lemon curden hvis ikke den serveres lige med det samme? 🙂

    • Leave a Reply

      Kageministeren
      January 20, 2018

      Kære Maria,

      Hvis de opbevares forholdsvis køligt vil jeg tro, at du godt kan tage dem med. Hvis du sørger for, at marengsen “fæstner” på tærtekanten og brændes godt af, burde det være fint. Men det er klart, at hvis det er mange mange timer kan marengsen godt blive blød. 🙂

      Kh Mette // Kageministeren

  3. Leave a Reply

    cecilie
    February 26, 2018

    hej! Den vil jeg kaste mig ud i nu! 😀 Lige et spørgsmål; kan man godt lave både lemoncurd OG mørdej (og bare pakke den ind i film) dagen forinden og så samle den på dagen?
    Hilsen Cecilie

    • Leave a Reply

      Kageministeren
      February 26, 2018

      Hej Cecilie!
      Fedt, at du kaster dig ud i at lave dem – de er så lækre.
      Du kan sagtens lave det dagen før. Lemon curden bliver kun bedre af lige at stå på køl over natten, og mørdejen kan godt laves dagen før, bare den holdes i helt lufttæt pakning. Du skal lade den ligge lidt ude inden du skal bruge den, så den er blød at arbejde med.
      God fornøjelse 😀 Del gerne resultatet på Instagram – ville elske at se hvor lækre de er blevet 🙂

      Kh Mette / Kageministeren.

  4. Leave a Reply

    Tanja
    May 4, 2018

    Hej – Flot kage! Kan man lave marengsen dagen før og opbevare den i sprøjtepose i køleskab?

    • Leave a Reply

      Kageministeren
      May 5, 2018

      Hej Tanja,
      Jeg kunne frygte, at den ville falde sammen. Har faktisk ikke selv prøvet det.
      Kh Mette //Kageministeren

  1. Mini donuts med citron og sukker - KAGEMINISTERIET - […] har før udtrykt min begejstring for citron både her og her, og nu kommer endnu en opskrift med citron…

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>