
Tærte med citron panna cotta, rabarber og hindbær
Kageministeren kombinerer denne gang blød panna cotta med både rabarber og hindbær – og det er lækkert. Du får opskriften på disse søde minitærter med hindbær, citron panna cotta og sød rabarberkompot. Mums!
Opskrift
(5 små tærter a 7ø cm)
Mørdej med marcipan
- Lav en halv portion af dejen fra denne opskrift.
- Læg på køl.
Sådan gør du
- Du skal bruge en lille form eller ring på 7ø cm. Der skal blive til fem små tærter.
- Rul dejen ud på et meldrysset skærebræt. Stik bunden ud.
- Lav en “stribe” af dej, som passer til indersiden af bageringen og tryk det let sammen.
- Bag i 9-10 min ved 200 grader (alm ovn)
Citron panna cotta
1,25 dl fløde
1 blad husblas
15 g sukker
½ tsk vanilje
Saft fra en kvart citron (eller en halv, hvis den skal være meget syrlig)
Sådan gør du
- Pres citronen.
- Sæt husblas i blød i koldt vand.
- Kog fløde, sukker og vanilje og tilsæt citronsaften. Tag det af varmen lige inden kogepunktet.
- Hæld panna cottaen i en silikoneform med halvkugler, der har en diameter på 4 cm. Sæt i fryseren.
Rabarberkompot
- Lav en hel portion af kompotten fra denne opskrift.
Kagen samles
- Hæld rabarberkompot (afkølet) i tærtebunden.
- Vend en panna cotta halvkugle ud af formen og sæt i midten af kagen. Dekorér med fiske hindbær hele vejen rundt og evt. lidt hvid chokolade på toppen.
Be the first to comment.