Scones

Scones

Brød bagværk | March 14, 2015 | By

Den lille skotske lækkerbisken er let at lave og kan bruges til forskellige lejligheder. De fleste kender nok en god chokolade scone, med store chunks mørk chokolade, som spises som den er. Dem bager jeg gerne, men vil næsten hellere bage neutrale scones som så smøres med lækker hjemmelavet lemon curd i stedet for smør, eller marmelade. Dét er lækkert.Opskrift på scones

Opskrift til 10 stk

275 g hvedemel
2,5 g fint salt
125 g koldt smør i klumper
13 g bagepulver
60 g sukker
150 g kvark (eller kærnemælk)

Kvark er et mejeriprodukt, som du finder i de fleste supermarkeder. Det er lavet af højpasteuriseret skummetmælk og betegnes som en friskost med et højt proteinindhold. Jeg synes det har en smag af cremefraise/flødeost/kærnemælk og er derfor rigtig god til at bage scones med. Jeg har aldrig brugt andet 🙂

Sådan gør du

  • Salt og hvedemel blandes i en skål. 
  • Tilsæt smørret i små klumper og smulr det med fingrene til der ikke er flere større klumper smør.
  • Tilsæt bagepulveret og sukker, og mix godt sammen.
  • Kom kvarken i og ælt det sammen ganske kort. Lav to firkantede ‘pølser’ og skær ti tilfældige firkanter ud af dejen. De behøver ikke være ens eller pæne, bare de er der!
  • Tip: Hvis du ønsker scones med chokoladen tilsættes den lige inden kvark – jeg anbefaler 50 g god mørk chokolade til formålet. 
  • Bag ved 220 grader (ikke varmluft) i 10-15 minutter. Dine scones skal sprække og blive let gyldne på overfladen. 

Server med en lækker hjemmelavet lemoncurd og spis til du skammer dig 😉

Opskrift på scones med lemon curd

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>