Remonce stang

Remonce stang

Brød bagværk, Kager | November 15, 2015 | By

Marcipan remonce er simpelthen så lækkert, og jeg har brugt det i opskriften her og her og nu også i denne remonce stang. Den er let at lave, og er god, hvis man skal lave kage til mange, men det gerne må gå lidt tjept. 

Remonce stang

Opskrift

Til én stang

25 g gær
1½ dl lun mælk/yogurt
1 æg
1 spsk sukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
250 g hvedemel

Remonce

150 g marcipan
35 g blødt smør
50 g sukker
Saft fra ½ appelsin 

Pynt

Glasur af flormelis, vand og evt. farve.
20 g hasselnødder (hakket) 
1 æg til pensling

Opskrift remonce stang

Sådan gør du

  • Rør gæren op i mælken/yogurten og tilsæt ægget.
  • Bland resten af ingredienserne i en skål og tilsæt blandingen. 
  • Jeg rører på røremaskine og rører i cirka 5 minutter til dejen har en flot struktur. 
  • Hæld dejen i en skål, som er smurt med olie og drysset med mel. Så er den let at få ud efter hævningen.
  • Lad hæve i 30 minutter et lunt sted. 
  • Imens, kan du forberede din remonce.
  • Rør den bløde smør, marcipan, sukker og appelsinsaft sammen, og stil til side. 
  • Når dejen er klar ruller du den ud i en firkant og smører din remonce på hele overfladen. 
  • Rul firkanten til en pølse og læg på en bageplade med papir på. Nu skal du klippe den og skubbe delene til siden, så det får et zig-zag look.

S_dan_klippes_remonce_stangen

 

  • Pensl med ét sammenpisket æg og drys med hakket hasselnød.
  • Bag i cirka 20-25 minutter ved 200 grader (ikke varmluft)
  • Lad køle og server med glasur på toppen. 

Opskrift remonce stang

 

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>