Opskrift på rabarber crumble

Rabarber crumble med marcipan

Dessert | May 31, 2015 | By

Når rabarbersæsonen er over os, skal der bages. Personligt elsker jeg alt med rabarber og derfor skal Kageministeriet naturligvis også fyldes med mine bedste opskrifter med rabarber. I dag deler jeg denne fantastiske opskrift på rabarber crumble, og senest var det lækre rabarbermuffins og rabarberhorn. Rabarber, rabarber og mere rabarber. I denne rabarber crumble er også marcipan i, og det giver simpelthen en sublim smag. Enjoy!

Rabarber crumble med marcipan

Opskrift 

(Til 2-4 personer)

325 g rabarber i tern
Lidt sukker til at strø over rabarberne i fadet
60 g koldt smør
1 dl havregryn
1,25 dl mel
1 dl sukker
1 tsk vaniljesukker eller kornene fra ½ stang vanilje
45 g marcipan 

Sådan gør du

  • Skær rabarberne i tern og læg i et tærtefad. Strø en smule sukker hen over og stil fadet til side.
  • Hak den kolde smør i små klumper og kom det i en skål sammen med havregryn, mel, sukker, vanilje og marcipan. “Crumble” med fingrene alle ingredienserne til en løs masse uden store smør eller marcipan klumper. Mas det mellem fingrene indtil det har rette konsistens.
  • Hæld din crumble over rabarberne og bag i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i cirka 25 minutter +/-. Som på billedet skal den være let gylden. 
  • OBS: Hvis du laver dobbeltportion i et større fad skal den have længere tid i ovnen. Hold blot øje med farven. 
  • Tip: Når du skal have kornene ud af din vaniljestang skal du skrabe det ud med en kniv og mase det ned i noget sukker så kornene skilles fra hinanden, og de ikke klumper sammen. 

Ingredienser til rabarber crumble

 Smukke rabarber

 Din crumble serveres lun og eventuelt med creme fraiche rørt op med vanilje – det smager skønt!

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>