Konfekt med nougat, praline og hasselnødder.

Praline konfekt

Konfekt | December 11, 2016 | By

December er højtid for konfekt og søde sager, og hos Kageministeriet eksperimenteres der hvert år med nye slags konfekt. I år har Kageministeren udarbejdet opskriften på denne lækre luksus konfekt med hasselnødder, praliné, nougat, mørk ganache og sprød, lys chokolade. Mums! Denne opskrift på praline konfekt bliver uden tvivl en genganger i mange år fremover. Prøv den selv.

Praliné konfekt med nougat

Opskrift

(ca. 25 stk)

Praline

40 g hasselnødder
35 g rørsukker
80 g nougat

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne ved 200 grader varmluft i cirka 9 minutter og gnub skallerne af. 
  • Hæld rørsukkeret op i en gryde og lad det smelte ved høj varme. Når det hele er smeltet kommer du hasselnødderne ned i og rører hurtigt rundt så sukkeret sætter sig på hasselnødderne. Det klumper sammen og størkner, hvilket er meningen 🙂 
  • Hæld sukkernødderne på bagepapir og lad dem køle af inden de blendes til groft mel. 
  • Smelt nougaten over vandbad og rør din praline i. Jeg brugte ikke det hele, men gemte et par spiseskefulde til anden konfekt-lavning. Du kan sagtens komme det hele i.
  • Hæld de hele hasselnødder ned i praline massen og fisk én op ad gangen og læg på en tallerken med bagepapir og stil på køl.

Praline med hasselnødder

Mørk chokolade ganache

100 g god, mørk chokolade
90 ml fløde

Sådan gør du

  • Hak chokoladen fint. 
  • Varm fløden i microovnen til den er så varm, at den kan smelte chokoladen.
  • Rør massen sammen til den er jævn og sæt på køl. (Men glem den ikke derinde! Den må ikke stivne, den skal blot køles ned, så den ikke smelter praline massen.)

Konfekten samles

100 g god, lys chokolade (f.eks. Jivara)
Evt. guldstøv til pynt

  • Tryk forsigtet hasselnødde-praline klumperne til kugler og dyp dem én efter én i chokolade ganachen og stil på køl igen. 
  • Hak den lyse chokolade og smelt over vandbad. 
  • Når konfekt kuglerne er størknet, kan de igen trykkes runde og herefter dyppes i lys chokolade. 
  • Sæt på køl og pynt evt. med lidt praline eller mal dem med guldstøv. 

Praline konfekt med mørk ganache og nougat

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>