Opskrift mango mousse med passionsfrugt glaze

Mango mousse kage med passionsfrugt glaze

Dessert, Kager, Mousser | February 18, 2017 | By

Jeg har før primært brugt diverse frugtmousser i lagkager, men fik lyst til at afprøve små moussekager, hvor fokus er på moussen. Hertil kom, at jeg også gerne ville afprøve glaze fænomenet – og det var v i r k e l i g en succes! Her får I opskriften på Kageministerens mango mousse med passionsfrugt glaze.

Opskrift mango mousse med passionsfrugt glaze

Opskrift

(16 stk ø5cm)

Mango mousse

350 g mango i tern
2 spsk rørsukker
2 tsk vanilje
2 dl piskefløde
3 blade husblas 

Kiksebunde

150 g af din yndlingskiks
75 g smeltet smør
2 tsk karamelsauce/dulche de leche

Glaze

1 dl sødmælk
120 g sukker
140 g hvid chokolade
2,5 blade husblas
125 g miroir gele 
30 g passionsfrugt sirup
Gul pastafarve

Andet

En håndfuld hakkede hasselnødder til pynt i kanten
En halvkugleform i silikone ø5 cm

Opskrift mango mousse med passionsfrugt glaze

Sådan gør du:

Mousse

  • Skræl mangoen og skær kødet fra stenen. Hak til tern og blend med en stavblender.
  • Læg husblas i koldt vand.
  • Varm mango puréen op i miroovnen og rør sukkeret og vaniljen i. 
  • Dryp husblassen af og kom i puréen. Lad køle. 
  • Pisk fløden til skum og rør mango puréen i med en dejskraber, når den er kølet ned. 
  • Fordel moussen i halvkugleformene. Bank formen mod bordet for at slå lufthullerne ud. 
  • Skrab overskydene mousse af med en spatel og sæt i fryseren i to timer, eller til dagen efter. 

Kiksebunde

  • Blend kiksne og hæld i en skål.
  • Smelt smørret og hæld over kiksekrummerne sammen med karamellen. 
  • Rør godt sammen og rul ud i mellem to stykker bagepapir. Sæt på frys eller køl i 1 time.
  • Stik ud med en rund ø5cm form

Glaze

  • Læg husblassen i koldt vand.
  • Varm mælken op i en gryde og smelt sukkeret og siruppen heri. Læg husblassen i. 
  • Hak chokoladen fint og hæld den varme blanding over. 
  • Hæl massen i en beholder, som er høj og passer til en stavblender.
  • Tilsæt gul pastafarve indtil det har den ønskede farve og blend med stavblenderen. 
  • Tilsæt miroir gel og blend lidt mere. Rør rundt med en spatel til glazen har en temperatur på 30 grader. 
    Ved denne temperatur er glazen perfekt at hælder over kagerne, som bør være frosne når de overhældes. 

Samling af kagen

  • Læg moussehalvkuglerne på bundene. 
  • Sæt kagerne på noget, som har en mindre diameter end kagen selv – således kan glazen dryppe af og man undgår klistrede og grimme kanter. Husk at have et stykke bagepapir under til at samle glazen op med. 
  • Hæld over med en spiseske – husk at hælde nok hen over, så der ikke komme huller. Det sviner meget, og der går en del til spilde 🙂 
  • Lad kagerne stå og køle i en halv times tid og pynt til sidst med hakkede hasselnødder på kanterne. 

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram.

Opskrift mango mousse med passionsfrugt glaze

Glaze opskriften fik jeg af den søde dame nede i Specialkøbmanden. Hun havde den i sin bog, og jeg fik lov til at affotografere den – tak 🙂 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>