Brombærkage

Krydret brombærkage

Kager | September 9, 2015 | By

Sensommeren er over os, og dermed er det også ved at være sidste udkald på lækre, friske bær. I denne opskrift kombineres et væld af krydderier med brombærenes sødme og en lækker glasur med brombærsmag på toppen. En krydret brombærkage som denne kan pyntes på mange skønner måder, læs i bunden af opskriften, hvad Kageministeriet har brugt denne gang. 

 Krydderkage med brombær

Opskrift

2 æg
190 g rørsukker
150 g blødt smør
180 g mel
1½ tsk bagepulver
100 g brombær (evt. fra frost)
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
½ tsk allehånde
1 tsk nelliker 
0,75 dl mælk 
100 g mandler

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker til en luftig masse og tilsæt æggene ét ad gangen. 
  • Mix mel, krydderier, bagepulver og vanilje i en anden skål og kom ned i den luftige masse.
  • Rør til en jævn dej og tilsæt mælken løbende.
  • Tilsæt hakkede mandler og brombær til sidst ved at vende ingredienserne i dejen med en dejskraber.
  • Bag i en springform med en diameter på 21 cm i cirka 40-45 minutter ved 180 grader alm. ovn. Tjek evt. med en tandstik, om kagen er klar – hvis der ikke sidder dej på stikken, er den klar.  
  • Lad kagen køle inden du pynter med dit foretrukne pynt.

Brombærkage

Pynten på denne kage er en glasur med brombæraroma og lilla pastafarve, friske brombær, marengskys, spiseligt sølv, blåbærstøv og lidt blomster. Man kan pynte med hvad man vil, men lige med denne kage synes jeg, at brombærglasuren virkelig går godt sammen med den krydrede kage og brombærrene indeni – mums. Hvis du er vild med krydrede kager, vil du også synes om Kageministerens gulerodscupcakes, der også kan laves som hel kage.

Brombærkage med krydderier

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>