Bløde karameller

Karameller med hasselnødder

Konfekt | November 28, 2015 | By

Da vi var i London for nogle år siden fik jeg nogle flødekarameller der var helt igennem perfekte. Siden da har jeg haft smag for chewy og bløde karameller, og nu har jeg lavet min egen version med ristede hasselnødder. Det tog et par forsøg at finde frem til den perfekte opskrift for mig, men nu er den her. Jeg håber, at I kan lide den.

Bløde karameller med hasselnødder

Opskrift

(til en form på 15×16 cm / 40 styks)

50 g hasselnødder
1 dåse kondenseret mælk
110 g smør
1 spsk honning
140 g sukker
½ tsk vaniljesukker

 Ingredienser til karameller

Hasselnødder

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne ved 200 grader (ikke varmluft) i cirka 5 minutter til de er blevet mørke og skallerne har løsnet sig. Gnid skallerne af i et rent viskestykke. 
  • Hak hasselnødderne groft og sæt til side.
  • Kom alle ingredienserne til karamelmassen i en gryde og varm op ved lav varme. Jeg bruger et piskeris til at røre med. Lad sukkeret smelte i massen og skru op til det koger. 
  • Kog under omrøring til det har en mørk, gylden farve. Husk at røre godt ud i kanterne.
    Tilsæt hasselnødder.
  • Det kan være svært at ramme den perfekte kogetid, men min erfaring er, at du skal koge i kortere tid hvis du vil have meget bløde karameller, og længere hvis de skal være meget hårde. 
  • Jeg kan bedst lide mine som sådan en mellemting, men mest bløde. Jeg tager min karamelmasse af når den har en konsistens der gør, at den slipper bunden.
  • Hæld i en form med bagepapir (15×16 cm) og sæt på køl til massen har sat sig. 

Bløde flødekarameller

Karameller med hasselnødder

 Når karamelmassen har sat sig, kan de skæres ud med en skarp kniv og pakkes fint ind. De bløde karameller er geniale som værtindegave eller bare til hygge! Jeg opbevarer mine i køleskab, så de ikke står og bliver ALT for bløde.

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram.

 

Comments

  1. Leave a Reply

    Pia Bjerring Jensen
    November 28, 2015

    Den dåse kondenseret mælk, skal den bruges som den er eller er den først kogt til karamel ?

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>