Jordbær rabarber tærte

Luksus jordbær-rabarber tærte

Kager, Tærter | June 3, 2017 | By

Kageministeren har en hemmelighed. Den bliver nu delt med jer. Én af de få kager, som Kageministeren ikke bryder sig helt vildt godt om, er den klassiske jordbærtærte. Det er en af landets mest populære kager, men Kageministeren er ikke overbevist. Indtil nu. Nu har hun nemlig skabt en luksusversion af den folkekære kage, som både indeholder lækker rabarberkompot, mascarpone og hvid chokolade. Og alt dette på en bund af mørdej, som indeholder marcipan. What’s not to like? Opskriften kommer naturligvis her. 

Jordbær-rabarber tærte

Opskrift

(1 kageform / 12 x 35 cm)

Mørdej med marcipan

80 g smør
50 g rørsukker
225 g hvedemel
1 æg
90 g marcipan

Sådan gør du

  • Hak smørret i små tern og kom alle ingredienserne i en skål.
  • Ælt sammen med hænderne til en ensartet masse og rul det til en kugle.
  • Pak dejen ind i vitawrap og læg i køleskabet i 1 time. 
  • [1 time senere]
  • Smør din form med lidt smør og drys med sukker. Tryk dejen ud i formen og prik bunden med en gaffel.
  • Bag tærtebunden ved 200 grader (alm ovn) i 11 minutter. Sæt til at køle i et par minutter inden kagen samles.

Rabarberkompot

175 g rabarber
40 g rørsukker
2 tsk vaniljesukker
1 dl vand
1 blad husblas

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og hak dem i tern. Kom dem i en gryde.
  • Hæl vand, rørsukker og vanilje ned i gryden og kog ved middelvarme til den har en cremet konsistens. 
  • Blød husblasen op i koldt vand og kom selve husblasbladet ned til kompotten imens kompotten er varm, når det er blevet blødt. 
  • Rør rundt og sæt til side.

Hvid chokolade og mascarponecreme

200 g hvid chokolade (F.eks. Ivoire)
1 dl piskefløde
200 g mascarpone

Sådan gør du

  • Hak chokoladen fint og kom i en skål.
  • Varm piskefløden op i en gryde, eller microovn, og hæld over chokoladen.
  • Rør rundt til al chokoladen er smeltet i fløden og sæt på køl i 10 min. 
  • Rør chokoladeblandingen og mascarponen sammen til en creme og sæt på køl i 30 min. 

Pynt

1 bakke jordbær (i skiver)

Jordbærtærte

Kagen samles

  • Fyld din rabarberkompot i bunden af tærten. 
  • Kom din mascarpone/hvid chokolade creme i en pose (evt. med en stjernetyl) og tyl den på rabarberkompotten. (Jeg vælger at tylle den på, da det bliver noget smatværk at smøre)
  • Læg jordbærskiverne på kagen og lad kagen hvile i køleskabet indtil den skal spises 🙂 

Jordbær-rabarbertærte

Rabarbertærte

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram.

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>