Opskrift hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Når Kageministeren en sjælden gang går til bageren og skal vælge en kage, er det altid hindbærsnitter der kommer med hjem. Det slår næsten aldrig fejl, medmindre der er en rigtig lækker rabarbertærte. Hindbærsnitten har det hele; sødmen fra glasuren, syrligheden fra hindbærrene og den bløde, lækre kage der samler det hele. Her får du Kageministeriets opskrift på hindbærsnitter pyntet flot og klar til servering. 

Hindbærsnitter_1

Opskrift

(til 25 stk)

125 g blødt smør
125 g sukker
250 g hvedemel
2 æg
En portion hindbærsyltetøj

Flormelis til glasur
Frysetørret hindbær til pynt

Hindbærsyltetøj

300 g hindbær
4 spsk sukker
2 blade husblas

Sådan gør du

Hindbærsyltetøjet

  • Kog hindbær og sukker sammen. Blend til en jævn masse.
  • Læg to blade husblas i køligt vand, og tilsæt den varme syltetøj efter det er blevet blendet. 
  • Sæt det i køleskabet og brug først, når det er koldt.

Snitterne

  • Pisk sukker og smør sammen og tilsæt æggene. 
  • Dejen samles med melet (jeg bruger enten dejkrogen eller rørekrogen)
  • Lad dejen hvile på køl i 30 minutter inden du ruller den ud – så er den nemmere at arbejde med.
  • Rul dejen ud til en tykkelse på 3mm og brug en udstikker efter eget valg til at stikke kagerne ud med. Husk godt med mel på bordet, så det ikke hænger fast. (Min udstikker er ø6cm)
  • Bag ved 200 grader alm. ovn i cirka 11 minutter. Lad dem køle i få minutter, og saml snitterne mens de er varme. Hold godt øje med dine hindbærsnitter i de sidste minutter af bagningen – de må endelig ikke blive mørke. 

Hindbærsnitter_4

Hindbærsnitter

Pynt hindbærsnitterne med en lækker glasur på vand og flormelis samt frysetørret hindbær eller spiselige blomster. Lad dem tørre og spis! 🙂

 

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>