Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler

Konfekt | December 4, 2016 | By

Endelig blev det december. Kageministeren glæder sig altid ekstra meget til denne måned, da det er tiden for æbleskiver, vafler, småkager og konfekt. I indlægget her får du Kageministerens opskrift på lækre chokoladetrøfler, som smelter på tungen. 

Chokoladetrøfler

Opskrift 

(Ca. 30 stk)

1 dl piskefløde
120 g god, mørk chokolade (F.eks. Valrhona Guanaja 70%)
25 g nougat
1 tsk smør  
Evt. smag

Sådan gør du

  • Hak chokoladen meget fint. Det skal være så fint som muligt, for at det lettere smeltes i fløden – store klumper er sværere at smelte. Skær nougaten i små tern.
  • Hæld fløden i skål og varm i microovnen indtil det har en temperatur, hvor det vil kunne smelte chokolade.
  • Hæld chokoladen, nougaten og smørret ned til den varme fløde og rør rundt til du har en glat og jævn masse. Hvis den køler for meget ned, og du ikke kan røre den glat, varmer du den blot lidt op igen og rører videre. 
  • Tilsæt evt. smag til dine chokoladetrøfler (Orange olie eller pebermyntesmag) 
  • Enten hælder du den i en firkantet form, så du kan skære trøflerne ud, eller også sætter du på køl i skålen og former med et parisiennejern eller hænderne til små trøffelkugler. Rul dine chokoladetrøfler i kakaopulver og opbevares på køl. De har naturligvis begrænset holdbarhed grundet smørret og fløden, men de plejer heller ikke at kunne stå så længe førend de er spist og væk. 

Rigtig glædelig jul. 

opskrift på chokoladetrøfler

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>