Opskrift chokoladepude med karamelmousse

Chokoladepude med karamelmousse

Dessert, Mousser | March 17, 2018 | By

Opskrift

(giver syv små kager i en Silikomart Pillow80 form)

Chokolade ganache 

1,5 dl piskefløde
100 g god, mørk chokolade

Karamelmousse

Karamelmassen

75 g sukker
15 g honning
½ dl piskefløde
35 g smør
½ tsk vaniljesukker
2 blade husblas 

Flødeskum

2 dl piskefløde

Chokoladekage

25 g farin
1 æg
10 g smør
20 g god, mørk chokolade
40 g hvedemel
1 spsk kakao
½ tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver
½ dl mælk

Chokolade glaze 

190 ml vand
340 g sukker
225 g mørk chokolade
45 g kakao
1 dl fløde
6 blade husblas 
20 g miroir gel 

Chokoladepude med karamelmousse

Sådan gør du

Chokolade ganache

  • Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  • Varm fløden op i mikroovn eller i gryde og når det damper let hældes den over den hakkede chokolade.
  • Rør til en glat og ensartet masse og sæt på køl. Kig ind til den engang i mellem og rør lidt i den. 

Kogt karamel

Karamelmousse

  • Læg husblas i blød i koldt vand. 
  • Kom resten af ingredienserne til karamellen i en gryde og kog til en gylden karamel. Den er klar, når termomteret siger 120 grader. 
  • Når den er klar tages den af varmen og sættes til side. 
  • Klem vandet af husblassen og rør i karamellen.
  • Pisk de 2 dl fløde til en luftig skum. 
  • Når karamellen er kølet lidt af vender du en klat flødeskum i den. Den vil smelte, og det er OK! 
  • Sæt denne karamelblanding og flødeskummen på køl og vend det sammen, når karamel/fløde blandingen har stuetemperatur, gerne koldere. Hvis massen er for varm smelter flødeskummet og det er meningen, at den skal bevare sin luftighed. 

Chokoladekagen

  • Smelt smør og chokolade i en skål i mikroovnen. 
  • Pisk farin og æg sammen til en lys, skummende masse. 
  • Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker og kakao i en anden skål. 
  • Hæld chokolade/smør blandingen ned i farin/æg blandingen.
  • Tilsæt skiftevis mel-blandingen og mælken til dejen og pisk til den er klar.
  • Bag i en form ved 200 grader (alm ovn) i cirka 15 minutter. (Det skal være en tynd kage, og jeg bagte i en form med målene 11x36cm. Så længe det smøres tynd ud kan du bruge en hvilken som helst form, da de små kager skal stikkes ud)
  • Når den er kølet ned stikker du små kager ud med den mindste side af den medfølgende udstikker. 

Chokolade glaze

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kog vand, sukker, chokolade, kakao og fløde ind til en glat masse.
  • Tag af når den rammer 104 grader. 
  • Kom husblas i og rør rundt.
  • Tilsæt miroir gel for ekstra shine, og rør rundt med en dejskraber til den er cirka 33 grader. (Men hvis den virker afkølet, kan du varme den let op igen. HUSK at den ikke kan flyde optimalt hvis den er for kold. Og løber forhurtigt hvis den er for varm..)
  • Tip: Jeg bruger blender til min alm. glaze, men jeg bruger ikke blender til denne. Den er noget tykkere i konsistensen og jeg synes, at der kommer for mange luftbobler i, som ikke lader sig udjævne. 

Samling af kagen

  • Husk, at en sådan form som f.eks. denne pillow form fyldes fra toppen og så ned til bunden. 
  • Hæld chokoladeganache i formen, så den fylder cirka halvdelen. 
  • Tryk forsigtigt en lille kage ned i.
  • Fyld karamelmousse på en sprøjtepose og tyl rundt i kanten først og så fyld midten ud. Skrab bunden (toppen!) til sidst, så du får en flad bund, når kagen vendes ud af formen.
  • Bank formen mod borden for at trykke luftboblerne ud, så overfladen bliver pænere. 

Pynt

Helt og aldeles valgfrit. Jeg har brugt guldstøv, bladguld, rød skovsyre og chokoperler fra Valrhona.

Opskrift chokolade glaze

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>