Opskrift på chokoladekage med chokoladeganache og friske bær kageministeriet

Chokoladekage med ganache og friske bær

Kager, Mousser | August 3, 2016 | By

Selvom der nok har været mere regn end sol denne sommer, har butikkerne alligevel bugnet af lækre, friske bær. Friske bær og en god, mørk chokolade klinger ret godt, og det er der kommet denne kage ud af. En simpel, men enormt smagfuld, chokoladekage med ganache og friske bær. Den er let at lave og kan pyntes med hvad end man aller bedst kan lide. 

Opskrift chokoladekage med ganache og friske bær

 

Opskrift

(til form med ø25cm)

Kagen

100 g brun farin
1 æg
40 g smør (smeltes)
75 g hakket, mørk chokolade (smeltes)
150 g hvedemel
2 spsk god kakao
1 tsk vaniljesukker
½ tsk natron
½ tsk bagepulver
2 dl mælk

Chokolade ganache

1,5 dl piskefløde
100 g mørk chokolade

Pynt

Diverse friske bær (Jeg har brugt ribs, kirsebær, hindbær og blåbær)

Opskrift på chokoladekage med chokoladeganache og friske bær

Sådan gør du 

Kagen

  • Smelt smør og chokolade over vandbad til en ensartet, glat masse. 
  • Pisk farin og æg sammen til en lys, skummende masse (Ja! Den bliver lys jo længere du pisker)
  • Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker og kakao i en anden skål. 
  • Hæld chokolade/smør blandingen ned i farin/æg blandingen.
  • Tilsæt skiftevis mel-blandingen og mælken til dejen og pisk til den er klar.
  • Bag i et lille tærtefad/springform ved 200 grader (alm ovn) i cirka 30 minutter. Test om kagen er færdig ved at stikke en tandstik ned i midten – hvis den kommer op uden dej på, er kagen klar. 
  • Kagen skal køles helt af inden du kommer ganache og bær på.

Chokolade ganache

  • Hak chokoladen meget fint og kom i en skål. 
  • Varm fløden op i en lille gryde, men kun lige til kogepunktet. 
  • Hæld den varme fløde over chokoladen og rør rundt med en ske indtil du har en glat masse. 
  • Stik på køl i 45 minutter og pisk op med en håndmixer. Du får en fast, lys ganache at arbejde med.

Opskrift på chokoladekage med chokoladeganache og friske bær kageministeriet

  • Smør ganachen på kagen og pynt med dine yndlingsbær eller spiselige blomster 🙂

Vil du gerne servere en glutenfri version, så prøv bønne chokoladekagen som bund i stedet. Ganachen kan naturligvis også laves med laktosefri fløde og chokolade, hvis man ønsker det. 

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram.

Comments

  1. Leave a Reply

    Maja Harder
    October 29, 2017

    Uhhhm det lyder som en kage det virkelig kan pifte op o mit humør på sådan en efterårs-søndag!

    • Leave a Reply

      Kageministeren
      October 29, 2017

      Hej Maja!
      Ja for søren – den er fantastisk. Det eneste problem kan være, at det er svært at finde lækre bær på denne årstid 🙁

      Kh
      Kageministeren

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>