Opskrift chokolade cupcakes mokka creme

Chokolade cupcakes med mokka ganache

Cupcakes, Muffins | October 26, 2017 | By

For mig er det en selvfølge, at kraftig, mørk chokolade passer sammen med en god kop kaffe. Derfor er denne skønne cupcake lige i skabet, hvis du spørger mig. En svampet, lækker chokolade cupcake med en fløjlsblød mokka ganache. Mums! Her kommer opskriften. 

Opskrift chokolade cupcakes kaffe

Opskrift 

(8 stk)

Cupcakes

65 g hvedemel
20 g kakao
½ tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1 æg 
500 g rørsukker
50 g smør
1 tsk vaniljesukker
60 ml mælk
40 g god, mørk chokolade

 

Sådan gør du

  • Si mel, kakao, bagepulver, natron og vaniljesukker i en skål. 
  • Smelt smør og chokolade over vandbad.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse i en anden skål og pisk chokolade/smør blandingen i. 
  • Pisk melblandingen skiftevis med mælken ned i blandingen indtil du har en ensartet og glat masse. 
  • Fordel i otte cupcakeforme og bag ved 180 grader (alm ovn, ikke varmluft) i 20-25 minutter. 
  • Lad køle.

Mokka ganache

250 ml fløde
250 g god, mørk chokolade
1 spsk flydende honning
Mokka aroma

Sådan gør du

  • Hak chokoladen fint og kom i en skål.
  • Varm fløden op til det bobler i mikroovnen og hæld over chokoladen,
  • Rør indtil du har en fin, mørk og glat konsistens. Tilsæt mokka aroma til du synes det smager nok af kaffe. 
  • Sæt på køl og rør løbende. 
  • Efter cirka 1-2 timer bør ganachen have en konsistens, som kan tylles på dine cupcakes. Du ved at den er klar, når du kan trække “strenge” når du rører i den. 
  • Tyl kagerne og drys med dit favoritkrymmel. 🙂 

 

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>