Blåbærmuffins

Blåbær muffins med hvid chokolade

Muffins | July 8, 2015 | By

Jeg er vild med blåbær og hvid chokolade tilsammen, og i denne muffin får man simpelthen det bedste fra begge verdener. De her blåbær muffins er så svampede og fløjlsbløde, at du tror det er løgn – en rigtig luksus muffin. I skal naturligvis have Kageministerens lækre opskrift, så den kommer her. 

Opskrift på blåbær muffins

Opskrift

(til 13 stk)

75 g blødt smør
225 g rørsukker
2 æg
2 dl cremefraiche eller A38
270 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
150 g blåbær (frost eller friske)
100 g Ivoire chokolade (Hvid chokolade fra Valrhona)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader (ikke varmluft)
  • Pisk det bløde smør og sukkeret til en luftig masse. Jeg bruger piskeren på min KitchenAid til formålet. 
  • Kom æggene i ét ad gangen og tilsæt herefter creme fraiche.
  • Bland bagepulveret i hvedemelet og kom i dejen. 
  • Fjern piskeren fra maskinen og tag skålen ud. Tilsæt bær og den grofthakkede chokolade og rør rundt med en dejskraber. 
  • Fyld 13 muffinforme med dejen og bag i cirka 30 minutter til de har en gylden overflade og der ikke sidder dej fast på en tandstik, når du tester kagerne. 
  • Når kagerne er færdigbagte tager du dem ud af ovnen og lader dem afkøle på en rist inden de pyntes efter ønske.
  • Tip: Pisk en god meringue (marengs) frosting og pynt kagerne med den. Alternativt kan du drysse dine blåbær muffins med flormelis inden servering. 

 Blåbær muffins Blåbær muffins

 

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram

 

Comments

  1. Sweet Treats | Real stories about learning Danish - […] for me, I’ve decided to put my newly-learnt baking vocabulary to use again soon by giving these muffins a whirl next……

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>