Opskrift på lemon drizzle

Lemon Drizzle

Kager | January 18, 2015 | By

Kombinationen af citron og sukker fungerer bare. That’s it. Jeg er vild med den lækre lemon drizzle kage, hvor det søde og sure mødes i en super fin lille servering, der altid er god til en kop te eller kaffe. Enjoy.

Opskrift på lemon drizzle

Opskrift til 8-10 stykker

Dej:

90 g smør (blødt)
120 g sukker
2 æg
200 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1½ spsk citronsaft
1½ spsk citronskal
Lidt vanilje
½ dl A38
En sjat mælk 

Drizzle:

1 dl citronsaft
4 spsk sukker
Lidt citronskal

Lemon Drizzle kage

Sådan gør du:

  • Pisk smør og sukker til en luftig masse. Rør æggene i. Tilsæt A38.
  • Rør mel, bagepulver og vanilje sammen i en skål og kom den i dejen. 
  • Tilsæt citronsaft og citronskal.
  • Tilsæt lidt mælk indtil dejen har den rette konsistens. Den skal være luftig, men må ikke flyde for meget ud.
  • Bag i cirka 30 minutter (plus/minus) ved 200 grader alm. ovn. 
    Tjek om kagen er færdig ved at prikke med en kniv, og se om der er dej på. 
  • Til din drizzle koger du blot citronsaft og sukker sammen. Når kagen er taget ud af ovnen, prikker du en masse huller i den med en gaffel og hælder den varme drizzle over den varme kage. Lad kagen suge så meget lemon drizzle som muligt – men vær opmærksom på, at det kan være, du ikke skal bruge det hele. 
  • Lad kagen køle og dekorér med f.eks. alm. glasur på flormelis og vand, som her, eller lav en marengs på æggehvide og flormelis. 
  • Tip: Tilsæt gul pastafarve og citronsaft til din glasur – så får du et flot “lemon finish”. 

Find Kageministeriet på Facebook her, og hold dig opdateret om de nyeste opskrifter. 

Lemon Drizzle kage

 OBS. de kan også laves som cupcakes – se bare her. Her finder du også opskrift på meringue frosting. 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>