Lakridsmarcipan og hvid chokolade

Konfekt med lakridsmarcipan og hvid chokolade

Konfekt | December 15, 2014 | By

Lakridsmarcipan og hvid chokolade er et match made in heaven hvis det står til mig. Og hvis de to komponenter så også er i sublim kvalitet, bliver det kun endnu bedre. Her hos Kageministeriet blev der i weekenden trillet marcipankugler, som blev overtrukket med hvid chokolade – men produkterne, som blev brugt hertil var ikke hvilke som helst. Konfekt med lakridsmarcipan er et anderledes stykke konfekt, end det traditionelle med marcipan og nougat – prøv selv. Se med i opskriften herunder, hvordan du selv kan lave lækker julekonfekt med lakridsmarcipan og hvid chokolade. 

Konfekt med lakridsmarcipan

Opskrift til 30 stk

En rulle Johan Bülow lakrids marcipan
125 g Valrhona Ivoire 35% chokolade
Hasselnødekrokant (pynt)
Johan Bülow Raw lakridspulver (pynt)

Johan Bülow lakridsmarcipan og hvid Valrhona chokolade

Sådan gør du

  • Tril 30 kugler af marcipanen, så de bliver glatte i overfladen – det giver det pæneste resultat.
  • Sæt på køl i en time.
  • Klargør din chokolade ved at hakke den og temperere den på følgende måde:
    Smelt 100 gram af chokoladen over vandbad i en skål, der kan tåle varmen. Den hvide chokolade er lidt anderledes at arbejde med end mørk og lys chokolade, så den hvide chokolade skal smeltes ved cirka 40 grader. Herefter kommes resten af den hakkede chokolade i, og der røres til chokoladen når en arbejdstemperatur på omkring 29 grader
  • OBS: Der er mange bud på, hvordan man får den perfekte tempererede chokolade. Når Kageministeren laver fyldte chokolader, gøres der mere ud af tempereringen, men denne simple version er super fin til konfektkugler. Chokoladen har knæk og bid, selvom den ikke er shiny. 
  • Pynt med hasselnødekrokant og rå lakridspulver og stil på køl. 

Konfekt med lakrids

 

Til disse konfektstykker er der anvendt en meget grov form for marcipan, men det giver blot en kant til stykkerne, som giver en bedre smagsoplevelse. Find lakridsmarcipanen her

Find Kageministeriet på Facebook her

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>