Kanelsnurrer med kardemomme

Kanelsnurrer med kardemomme

Brød bagværk | October 15, 2014 | By

Kanelsnurrer hører efteråret til – ja, det er jo en helårsspise, hvis I spørger mig, men særligt når det rusker og regner udenfor, gør en lun kanelsnurre altså godt. Og her er en opskrift på kanelsnurrer vigtigt at have. Mange tænker dog: “Hvorfor skal den se sådan ud – er det ikke bare en kanelsnegl?”. Og jo. Men mit svar vil altid være, at det er en fancy kanelsnegl, samtidig med, at formen faktisk holder bedre på remoncen end en almindelig plain jane kanelsnegl. 

Kanelsnurrer

Opskrift til min. 30 stk. (Dejen)

5 dl sødmælk
50 g gær
1 stort æg
1 kg hvedemel
150 g sukker
15 g salt
10 g kardemomme
150 g koldt smør

Sådan gør du

  • Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt ægget, sukker, salt og kardemomme – tilsæt melet lidt efter lidt, til dejen slipper skålen.
  • Tilsæt smørret i små klumper og lad herefter dejen hvile i en time. 
  • Forbered nu remoncen.

Opskrift til kanelsnurre fyld

250 g blødt smør
100 g sukker
100 g farin
2 spsk kanel

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienser sammen og stil til side. 

Kanelsnurrer

Nu skal du forme dine kanelsnurre. Rul dejen ud til en firkant, som er længere end den er bred. Smør remonce på hele fladen og fold, som anvist på ovenstående billede. Øverste tredjedel foldes ind over midten, så den ser ud som på firkant nr. to. Herefter foldes nederste tredjedel ind over midterste og øverste fold, således at den har tre lag, som på billedet. Del den nu i to, for ikke at have for meget dej at arbejde med på én gang. Rul den herefter  tyndt ud, igen længere end bred, og skær strimler af cirka 2 centimeters bredde. Snur dem omkring sig selv og slå en knude på den, så godt det kan lade sig gøre. Placer 15 stk ad gangen på en bageplade og lad hæve i yderlige 1 ½ time inden de pensles med æg og bages ved 200 grader (alm ovn) i 15 minutter, eller til de er gyldne og fine. 

Server kanelsnurrene lune, eller lad dem køle ned og kom glasur på – det smager også enormt godt. Mums!

Kanelsnurrer_oktober1

 

Comments

  1. Leave a Reply

    Jane
    October 15, 2014

    Hej
    Tror der er en fejl i opskriften på fyldet. Der står der skal 100 gr. Kanel men også 2 spsk kanel i, er det mon ikke en fejl?

  2. Leave a Reply

    Jane
    October 15, 2014

    Undskyld der skulle ha stået farin 🙂

  3. Leave a Reply

    Gina
    October 16, 2014

    Ser rigtig lækker ud, og det er nok mig der er lidt fat svag, men jeg fatter ikke lige det der med knuden. Har du ikke flere billeder? Er det knuder der er “kanel-snurre” eller hvad?
    vil gerne prøve at bage dem, for de ser så lækre ud 😀

    • Leave a Reply

      admin
      October 16, 2014

      Hej Gina!

      Forestil dig billedet af den aflange, snurrede strimle dej. Så tager du begge ender – en i hver hånd – og folder højre snip over venstre så du har en løkke. Højre snip, som nu ligger til venstre, foldes ind under på bedste vis, og kommer op ad løkkens hulrum, samtidig med at ven venstre snip som nu lå til højre, foldes på nemmeste måde ind under. 🙂

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>