How to: Glaze kage

Lagkage, Mousser | January 21, 2018 | By

Hos Kageministeriet er kager med smuk, spejlblank glaze i højsædet lige nu. Det er en “let” måde at få et fabelagtigt finish og man kan forberede selve kagen i forvejen, da den skal være frossen når den overhældes med glaze. Kageministeren giver dig hermed en step by step opskrift på en lækker kage med den flotte glaze ud over.

Du skal til denne opskrift bruge en Eclipse form fra Silikomart. 

 

Opskrift eclipse kage glaze

Opskrift

1 kage i Eclipse form (10-12 serveringer)

Kagebunde (2 stk ø16cm)

1 æg
50 g sukker
50 g hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker

Sådan gør du:

  • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål og si ned i ægge/sukkerblandingen.
  • Smør en bagering (ø16cm) med smør og drys med sukker.
  • Bag ved 200 grader (alm ovn) i cirka 12 minutter. 
  • Lad køle og del i to bunde.

Hindbærmousse 

175g hindbær
60 g sukker
1 tsk vaniljesukker
2 blade husblas 
2 dl fløde

Sådan gør du

  • Opblød husblassen i koldt vand til det er blødt. 
  • Kog hindbær, sukker og vanilje sammen og når det har været oppe at koge tager du det af varmen og blender med en stavblender.
  • Kom husblassen i og rør rundt.
  • Lad køle i koleskab, men glem det ikke – det bliver til hårdt gelé, hvis det står for længe 😉 
  • Pisk fløden til flødeskum og vend den afkølede hindbærmarmelade i med en dejskraber. Du må endelig ikke piske det – det kan let skille. 
  • Sæt på køl igen. 

Eclipse kage

Samling af kagen – del 1

  • Kom hindbærmoussen i en sprøjtepose og sprøjt hele vejen rundt i kanten af formen. Fyld herefter midten ud og læg en bund i. “Bank” formen mod underlaget for at lade eventuelle luftbobler punktere.
    Den hvide del af Eclipse formen udgør toppen af kagen, og den åbne del svarer til bunden af den færdige kage. Du bygger den således op fra toppen af. 
  • Montér den anden del af formen nu og fyld hindbærmousse hele vejen rundt i kanten.

  • Der kan godt sætte sig lidt mousse i selve samlingen, men kan snildt glattes ud når kagen er frossen. Mere om det senere. 
  • Sæt kagen i fryseren og begynd at lave din ganache.

Chokolade ganache

100 g god mørk chokolade
150 ml fløde 

Sådan gør du

  • Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  • Varm fløden i microovn eller i en gryde og hæld over chokoladen.
  • Rør til en glat masse og sæt på køl. 

Samling af kagen – del 2

  • Når chokoladeganachen er kølet ned og har fået en lidt tykkere konsistens tager du kagen ud af fryseren.
  • Hæld den nedkølede ganache over kagen og luk den af med den sidste bund. 
  • Tryk let på den så ganachen flyder helt ud og lukker alle huller ved kanten.
  • Sæt kagen i fryseren igen til den er dybfrossen.

Pyntning af kagen

  • Du kan pynte den glaserede kage med lige det du helst vil. Jeg synes, at chokoladespiraler er fine og de er forholdsvis lette at lave. Du skal bruge lidt chokolade, noget kageplast, en ring (f.eks. metal ring) og en spatel med takker. Smør den tempererede chokolade på cirka 18 cm kageplast. Træk spatlen igennem og lav “striber”. Sno den til spiral og sæt fast i metalringen. Ind på frys. Når de er frosne kan du befri dem fra plasten og lirke dem af. Det er tricky, det sidste her, men du kan gøre det! 🙂 Nå, vi skal videre.
  • Tag kagen ud af fryseren og befri den fra formen. Det gør du ved først, at løste toppen fra bunden (den klare fra den hvide) og til sidste den hvide del af formen.
  • Som sagt kan kagen godt have lidt “kant” af moussen, hvilket skal jævnes ud inden du hælder glaze på. Det gør du ved at have en kop kogende vand og en metal spatel. 
  • Dyp spatlen i vandet og tør af med køkkenrullet. Glat herefter kanterne med den varme spatel. 
  • Sæt kagen på frys igen og lav din glaze. Husk at glaze samme dag, som du skal bruge kagen, hvis muligt. 

Moussekage

Opskrift på glaze

Glaze til én Eclipse kage

Jeg bruger en portion fra opskriften her

  • Farv med den farve du synes kagen skal have. De gange jeg har gjort det har jeg erfaret, at der skal RET meget pastafarve i for at farven bliver kraftig nok. 
  • Når glazen er cirka 31 grader er den klar til at hælde over. Hvis den er for varm løber den af kagen, hvis den er for kold kan den ikke løbe. Du kan godt varme let på den i microovnen hvis du bruger lang tid på at farve f.eks. 
  • Hvis der kommer luftbobler i din glaze kan du punktere dem med en tandstik. Hvis du gør det forholdsvis hurtigt vil glazen bare flyde sammen og du kan slet ikke se det. 
  • Hæld over kanterne først og så midten. Der går meget til spilde, desværre. Men sådan er det 🙂

 

Det her er måden jeg gør det på, og det virker for mig. Glazen smager også rigtig dejligt 🙂

Jeg håber guiden kan bruges – hvis der er spørgsmål eller tvivl, så smid en kommentar eller skriv på Facebook her

Opskrift glaze kage kageministeriet

Comments

  1. Leave a Reply

    Pernille
    February 10, 2018

    Min ganache var helt flydende og stak af da kagen tøede op! Hvorfor mon det?

    • Leave a Reply

      Kageministeren
      February 11, 2018

      Hej Pernille!

      Er det glaze fra min opskrift du mener? 🙂
      I så fald plejer den kun at løbe “for stærkt” hvis den er for varm når den overhældes den frosne kage. Men det lyder mærkeligt, hvis den er gledet af efter du har overhældt den frosne kage – har du kommet den mængde husblas i, som der skal? Det er jo det der holder på glazen.
      Jeg kan ikke lige tyde, hvori problemet består, men håber du kan løse det og få gavn af opskriften en anden gang. Det kan godt kræve lidt øvelse med sådan noget glaze 🙂

      Kh Mette / Kageministeren

  2. Leave a Reply

    Pernille
    February 14, 2018

    Nej, glazen lykkedes fint! Chokoladeganachen stivnede ikke!

    • Leave a Reply

      Kageministeren
      February 14, 2018

      Åh, jeg forstår! Hmm. Jeg har oplevet at det “smelter” når jeg har lavet med hvid chokolade, men aldrig med mørk. Hvilken chokolade brugte du?

  3. Leave a Reply

    Tina
    April 18, 2018

    Hvis man nu ikke ligger inde med den smarte Eclipse form, hvordan skal man så bære sig ad?

    Kagebund-ganache-kagebund-mousse eller
    Mousse-kagebund-ganache-kagebund-mousse
    Eller måske en 3. ?😋

    • Leave a Reply

      Kageministeren
      April 19, 2018

      Hej Tina,
      Så længe den er glat kan du snildt undvære en fancy form. Jeg ville gå efter at have bund-ganache-bund-mousse så moussen udgør den glatte overflade 🙂
      Kh Mette

  4. Leave a Reply

    Trine
    September 3, 2018

    Hej
    Hvordan opbevarer man kagen efter den har fået glade på?

    • Leave a Reply

      Kageministeren
      September 3, 2018

      Hejsa!

      Jeg plejer at have den på køl, da der jo er mousse i som er lavet på fløde 🙂

      Mange hilsner
      Mette

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>