Halloween cupcake med frosting

Gulerodscupcakes med cream cheese frosting

Cupcakes | October 26, 2014 | By

Sådan en dejlig lørdag i oktober med regnvejr og blæst, gik Kageministeren i køkkenet for at lave gulerodscupcakes i anledning af, at det snart er Halloween – eller alle helgenes aften, som det jo hedder på Dansk. Til en sådan kage, som emmer af krydderier og en samtidig sødme, hører sig naturligvis en lækker cream cheese frosting. De to sager er det perfekte match. 

Haloween cupcakes med pynt

Opskrift til min. 15 stk. (Kagen)

200 g revet gulerod
2 æg
100 g brun farin
100 g sukker
1 dl olie
180 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk vaniljesukker eller kornene fra én stang
1 tsk kanel
½ tsk stødt nellike
½ tsk muskatnød

Sådan gør du

  • Miks æg, sukker og farin i en skål. 
  • Bland mel, bagepulver, natron & alle ingredienser i en anden skål. 
  • Hæld olien i ægge/sukker blandingen og tilsæt de tørre ingredienser. 
  • Tilsæt den revne gulerod og bland godt sammen.
  • Bag ved 180 grader varmluft i 15 min og lad køle helt før de pyntes. 

Opskrift på cream cheese frosting til 7 stk.

50 g smør (stuetemperatur)
1 pakke philadelphia flødeost
Flormelis

  • Pisk smør til en ensartet og blød masse. 
  • Tilsæt philadelphiaen lidt efter lidt.
  • Si flormelis i blandingen, indtil den har den sødme, som du ønsker og pisk.
  • Farv med pastafarve (til disse kager er der farvet med orange)

Tid til at pynte

Jeg har brugt Wiltons 1M tylle til kagerne, og testede den runde Wilton også uden videre godt resultat. Så er der pynte guld på, som er købt hos Specialkøbmanden og spiselige edderkopper fra Ebay. 
Et lille tip; dejen kan også bages i springform som gulerodskage, og se eventuelt hvordan den kan pyntes her. 

SONY DSC

 SONY DSC

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>