Fastelavnsboller med remonce1

Fastelavnsboller med remonce

Brød bagværk | January 25, 2015 | By

“Fastelavn, er mit navn, boller vil jeg have…” og sådan blev det. Kageministeren har lavet fastelavnsboller med remonce på marcipan, og sikke en skøn lille dessert. Man kan naturligvis skifte fyldet ud med creme eller chokoladefyld, men remonce er favoritten her i huset. Få opskriften herunder.

Fastelavnsboller med remonce

Opskrift til 8 stk

Dej:

25 g gær
1,5 dl mælk
60 g smør
300 g mel
1 æg
½ tsk salt
1 spsk sukker
½ tsk kardemomme 

Remonce:

100 g marcipan
35 g smør (blødt)
50 g sukker
Lidt appelsinsaft og revet ingefær

Glasur:

Flormelis
Vand
(Tilpas mængden efter hvor meget du vil bruge)

 Fastelavnsboller med marcipan

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og hæld mælken i. Hæld blandingen i en skål og rør gæret ud i den.
  • Tilsæt ægget.
  • Rør hvedemel, salt, sukker og kardemomme i og rør til dejen slipper skålen. Bemærk, at det er en fugtig dej, men det skal den være. 
  • Stil dejen til hævning i 30 minutter – forbered remoncen i mens. 
  • Til remoncen ælter du blot alle ingredienserne sammen og stiller på køl til det skal bruges. 

Når du skal lave bollerne klar til bagning deler du dejen i to, og laver fire ad gangen. Rul dejen ud og skær firkanter af dejen, som kan foldes omkring remoncen. (Se guide herunder) Jeg lavede dem af flere omgange, for at få den perfekte form. Skær kanterne til og ælt dejen sammen, så den kan udrulles på ny til flere boller. 

Guide til fastelavnsboller

  • Placer en klat remonce på midten af firkanten og folk hjørnerne ind mod midten.

Guide til fastelavnsboller

  • Tryk de foldede sider sammen med fingerspidserne, vend dem om og placer dem på en bageplade. Pensl eventuelt med lidt sammenpisket æg.
  • De bages ved 200 grader alm. ovn i cirka 15 minutter til de er gyldne. 
  • Pynt med glasur og krymmel efter eget valg. 

Følg Kageministeriet på Facebook her og Instagram her

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>