Opskrift på bønne chokoladekage

Bønne chokoladekage

Kager | April 8, 2015 | By

Kageministeriet er bestemt ikke bleg for at proppe kagerne med smør, sukker og hvedemel, men sommetider er det skægt at prøve noget nyt. For nyligt stiftede Kageministeren så bekendtskab med at komme bønner i en kage frem for hvedemel. Det smagte herligt, og fungerede rigtig godt, så her får du Kageministerens helt egen opskrift på bønne chokoladekage.

Bønne chokoladekage

Opskrift

(Til to springforme med Ø21,5cm)

400 g drænede bønner (Butterbeans eller sorte bønner)
200 g Guanaja chokolade
100 g kokosolie (eller alm. smør)
120 g sukrin gold (eller alm. sukker)
1 dl Valrhona kakao
50 g blendede mandler
1 tsk vanilje
2 tsk bagepulver
1 tsk natron 
6 æg 

Sådan gør du

  • Dræn bønnerne og kom dem i en blender. Tilsæt Sukrin Gold/sukker og blend. 
  • Hak chokoladen groft og smelt sammen med kokosolien/smørret til det er en glat masse. Tilsæt chokolademassen til bønnerne og blend det sammen til en god masse.
  • Hæld massen i en skål og tilsæt kakao, vanilje, bagepulver og natron. 
  • Blend mandlerne groft og tilsæt i skålen. 
  • Pisk æggene i og når massen er klar kommes halvdelen i en form med diameter 21,5 centimeter. Bag ved 185 grader (ikke varmluft) i cirka 25 minutter. (Gentag med resten af dejen. Skal du kun bruge én kage, nøjes du med halvdelen af opskriften) 
  • Lad kagen køle og pynt med friske bær og dejlig mynthe. 

Bønne chokoladekage1 Bønne chokoladekage med bær

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>