Opskrift på æbletærte med marcipan

Æbletærte med marcipan

Kager | October 14, 2018 | By

Kageministeren har, af uvisse årsager, kun sjældent bagt med æbler, men nu var det tid. Kagen er let at lave og serveres lun med creme fraiche til.

Opskrift på æbletærte med marcipan

Opskrift

(Laves i en form på 12 cm x 35 cm)

Tærtedej

(Som opskriften her, bare uden marcipan i selve dejen)

80 g smør
50 g rørsukker
225 g hvedemel
1 æg

Sådan gør du

  • Hak smørret i små tern og kom alle ingredienserne i en skål.
  • Ælt sammen med hænderne til en ensartet masse og rul det til en kugle.
  • Pak dejen ind i vitawrap og læg i køleskabet i 1 time. 
  • [1 time senere]
  • Smør din form med lidt smør og drys med sukker. Tryk dejen ud i formen og prik bunden med en gaffel.
  • Bag tærtebunden ved 200 grader (alm ovn) i 6 minutter. Sæt til at køle i et par minutter inden kagen samles.

Fyld

150 g marcipan
60 g blødt smør
50 g sukker
1 tsk kanel
2 æg
½ dl mælk
Lidt mel

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker. Tilsæt æggene.
  • Riv marcipanen groft og tilsæt sammen med kanel og en smule mel. 
  • Tilsæt mælken til sidst.

5 æbler

Æbletærte med marcipan og kanel

Æbletærte med marcipan

Kagen samles

  • Lad din forbagte bund køle lidt af på en risk (uden at tage den ud af formen!). Dette gøres for at smøret i fyldet ikke smelter helt væk og kommer til overfladen.
  • Når den er nogenlunde kølig fordeles fyldet jævnt i tærtebunden. 
  • Skær æblerne i tynde skiver og pynt kagen ved at sætte dem lodret i fyldet indtil hele kagen er dækket. 
  • Drys let med kanel og lidt sukker og bag i 20 min ved 180 grader varmluft. 
  • Servér med creme fraiche, eventuelt oprørt med lidt vanilje. 

Æbletærte med marcipan

Følg Kageministeriet på Facebook og Instagram.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>